“Geef mij iedere dag een beetje water”

online marketeer inhuren

“Geef mij iedere dag een beetje water”. Zo luidt het briefje op het potje van Senna haar avocado plantje. Onze online marketeer Senna besloot zo’n half jaar geleden een avocado pit te planten om te kijken of ze haar eigen avocado plantje kon kweken?

Van pit naar plant

Wekenlang heeft ze de pit in een glas water laten hangen en elke dag het water aangevuld, totdat er een stevige wortel was gegroeid. Hierna heeft ze de pit gepot. Toen begon het wachten op een plantje. Dat wachten duurde langer dan verwacht. Even leek het erop dat er niks meer ging groeien, maar na enkele maanden was daar een groen steeltje. En dat steeltje ging ineens hard! Binnen 2 weken tijd was de steel zo’n 30 centimeter lang en begonnen er blaadjes te groeien ?

Ook online marketing heeft liefde nodig

Waarom delen wij het verhaal van Senna’s avocado plantje? Omdat het behalen van groei voor een plant eigenlijk hetzelfde werkt als het behalen van groei voor jouw onderneming. Ook wanneer je voor het eerst aan de slag gaat met online marketing (misschien wel met één van onze online marketeers) kan het een tijdje duren voordat je de eerste resultaten gaat zien. Net als het plantje heeft jouw online marketing structurele liefde en aandacht nodig om te kunnen groeien.

Het plukken van je online marketing-vrucht

Wie zich weleens heeft ingelezen over de avocado plant weet dat een avocado plantje pas na zo’n 7 jaar echt een avocado geeft. Nu willen wij echt niet zeggen dat je zó lang moet wachten totdat je de vruchten van je online marketing kan plukken. Maar na het planten van je online marketing zaadjes zul je niet altijd de volgende dag al resultaten zien.

Wanneer je een nieuwe strategie implementeert, net een nieuwe website lanceert of een nieuw marketingkanaal inzet zul je tijd nodig hebben om jouw doelgroep te bereiken en over te halen tot conversie. Je moet blijven meten, de resultaten bijhouden en zo nodig je plan iets aanscherpen. Want meten is weten. Maar als je volgens plan blijft werken en je je marketing-plantje iedere dag een beetje water geeft, zul je vanzelf zien dat je groei realiseert ?

Online marketeer inhuren?

Wil je een Angler als online marketeer inhuren? Wij helpen je graag met groeien. Hier lees je er alles over!