Evalueer en optimaliseer

Als je blijft doen wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg. Dus moet je met regelmaat evalueren of je; A) op de goede weg bent en B) die weg ook de juiste resultaten oplevert. Evalueren voelt vaak als een last. Het kost tijd en die tijd is er niet.

Kleine anekdote: man loopt door het bos en komt een houthakker tegen die bomen aan het omzagen is. Het valt de man op dat het zagen erg langzaam gaat, terwijl de houthakker zich in het zweet werkt. “Lijkt me dat je zaag bot is. Moet je je zaag niet eens slijpen?” zegt de man. De houthakker reageert: “Daar heb ik geen tijd voor. Ik moet nog teveel bomen doen.”

Geen tijd = geen prioriteit

Het lijkt logisch om prioriteit te geven aan de taken die gedaan moeten worden in plaats van de taken die zijn voltooid. Toch zal evalueren en optimaliseren zorgen voor het sneller en beter bereiken van je doel. Wil je weten hoe je effectief evalueert? Omdat we deze week alweer de tiende groeitip verzenden hebben we een stappenplan voor je gemaakt om gelijk aan de slag te gaan: Beter evalueren en optimaliseren in vier stappen.

Wat vind jij van onze Groeitips?

Ook wij evalueren doorlopend onze activiteiten. En daarbij zijn we benieuwd naar jouw mening! Wat vind jij van onze Groeitips ? We zouden graag twee minuten van je tijd gebruiken om feedback te vragen. Maak meteen kans op een Bol.com cadeaubon van € 10!

Alvast bedankt!