Enzo van der Heijden

Enzo van der Heijden

Online Marketeer

Enzo is een creatief en analytisch persoon die enthousiast wordt van alles wat met marketing te maken heeft. Zijn commerciële mindset komt goed van pas als online marketeer. In zijn vrije tijd is Enzo graag met familie en vrienden en heeft een passie voor muziek. Hij is begin september lid geworden van het Anglers team en heeft zich in een snel tempo ontwikkeld.

Interesses

Skiën
Rally racen en karten
Muziek
Fitness

Vaardigheden


Adobe creative cloud

Microsoft office

WordPress

google analytics

Google looker studio

Certificaten

Google Analytics: Beginner
Google Analytics: Advanced
Yoast for WordPress: Beginners

Ervaring

Online Marketeer – Opdrachtgever Anglers

Een greep uit Enzo’s klanten bij Anglers:

  • Praktijk Moesé staat bekend om de coaching- en traumatherapie en is gevestigd in Den-Haag. Met de ambitie om online te groeien en een nieuwe doelgroep te benaderen is er besloten om hiervoor een website te ontwikkelen. Voor dit project pak ik de volgende werkzaamheden op: website optimaliseren qua SEO en content, social advertising (LinkedIn), conversie optimalisatie en social media management.
  • Inesta is een agency gevestigd in Utrecht gespecialiseerd in het ontwikkelen van applicaties, websites en integraties. Inesta hanteert een low-code first benadering, zodat er tijd en inspanning bespaard wordt met het traditioneel coderen. Ik ben verantwoordelijk voor Google Ads, LinkedIn advertising, websiteoptimalisaties en algemene strategische besluitvorming.
  • Planet Caoutchouc is een grote handelaar in rubber en PVC gerelateerd artikelen. De grootste afzetmarkt is in Frankrijk waardoor alle marketing activiteiten ook in de Franse taal geschreven worden. Een extra uitdaging dus. Hier ben ik verantwoordelijke voor de Google Ads campagnes, SEO optimalisaties, verbeteren van de Magento website ten behoeve van conversie optimalisaties en het overzichtelijk maken van de marketinginspanningen zodat er gepaste en doeltreffend beslissingen gemaakt kunnen worden.

Eigen onderneming – Marketing Enzo

Enzo besloot zijn eigen bedrijf te starten om extra kennis en ervaring op te doen met de verschillende aspecten die komen kijken bij het runnen van een succesvol bedrijf. Enkele voorbeelden: CRM, boekhouding, business planning en risk management.

Marketing and Branding Commissie – MAEUR

Enzo was gedurende zijn MSc. Marketing Management voorzitter van deze commissie. MAEUR is een marketing vereniging die al meer dan 50 jaar inspirerende en innovatieve evenementen organiseert voor marketing en data georiënteerde studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Marketing Director – The Steel Company

Bij The Steel Company Eindhoven was Enzo full-time marketeer. Gedurende een jaar tijd heeft hij de volledige look-and-feel van het bedrijf aangepast en de bedrijfspresentatie zowel offline als online aanzienlijk verbeterd. Hij werkte er met programma’s zoals Google Analytics, Semrush, WordPress en de Adobe Creative Cloud.


Opleidingen

MSc. Marketing Management – Erasmus Universiteit Rotterdam (NL)

2021-2023 Rotterdam School of Management met de electives neuromarketing, advertising & communications

2023 Uitwisselingsprogramma op University of New South Wales, Sydney (Australië)

BSc. Business Administration – Business Universiteit Nyenrode (NL)

2017-2020

2019 Uitwisselingsprogramma op UQAM, Montréal (Canada)

Wetenschappen Wiskunde – WICO Campus Sint-Jozef (BE)

2010-2017

Alle blogs van Enzo