De MKB Digitaliseringsvoucher – Subsidie voor Ondernemers

Digitaliserings-voucher-2022

De Gemeenten Capelle aan den IJssel, Den Haag, Zoetermeer en Schiedam starten een subsidieregeling voor de digitalisering van het MKB. Ben je een ondernemer in één van deze gemeenten, valt jouw bedrijf onder detailhandel, horeca of persoonlijke dienstverlening en heb je minder dan vijftig personeelsleden in dienst? Dan kom je in aanmerking voor een hele aantrekkelijke bijdrage in je ambities om te digitaliseren: de MKB Digitaliseringsvoucher

Dit initiatief is nodig omdat bedrijven juist in deze tijd moeten werken aan de online bekendheid om de kans van overleven groter te maken. Online zichtbaarheid zorgt er namelijk voor dat bedrijven top-of-mind blijven en vindbaar zijn voor de (potentiële) klanten. Bovendien hebben veel ondernemingen van dit formaat nog een inhaalslag te maken op dit gebied en krijgen zij nu de kans geboden.

Vanuit Anglers juichen we dit initiatief uiteraard toe. Sterker: we doen zelf ook een duit in het zakje om deze ondernemers te ondersteunen! 

Zoekende ondernemers wegwijs maken in digitalisering

De subsidie is natuurlijk een geweldig idee. Een groot probleem echter is dat veel ondernemers niet goed weten wat zij precies kunnen voor hun bedrijf met digitalisering. Digitalisering is namelijk een breed begrip. Daardoor denken zij niet in aanmerking te komen voor de subsidie, of weten zij niet hoe ze het geld optimaal kunnen inzetten. Daarom helpen wij ondernemers die van deze regeling gebruik willen maken. 

Dit doen we door het geven van gratis advies over online ondernemen én het helpen met de aanvraag van de MKB Digitaliseringsvoucher. Sterker: we verzorgen deze aanvraag vrijwel helemaal! Wordt de aanvraag toegekend, dan bieden we ook nog eens 50% korting op het ontwikkelen van een online Groeiplan

Het gratis advies kunnen ondernemers inwinnen door een sparringsgesprek in te plannen met één van onze Online Marketeers.

agenda

Hulp nodig?
Heb je een vraag of idee dat je graag bij ons wil toetsen? Maak een vrijblijvende afspraak. Dan kunnen we direct even kennismaken!
> Boek een gratis afspraak

Meer info over de MKB Digitaliseringsvoucher

Op de websites van de gemeenten Capelle aan den IJssel, Den Haag, Zoetermeer, en Schiedam is meer informatie te vinden. Enkele belangrijke punten:

Door corona zijn de fysieke klantbezoeken aan ondernemingen drastisch gedaald. Online vindbaar en bereikbaar zijn voor klanten, en online kunnen verkopen zijn belangrijker zaken dan ooit. Deze gemeenten geven kleine MKB- bedrijven daarom een steuntje in de rug. Deze subsidie MKB Digitaliseringsvoucher is bedoeld om bedrijven te helpen omzet en/of marktbereik behouden, of te vergroten nu fysieke klantbezoeken door corona beperkt worden.

De eenmalige subsidie kan worden verstrekt voor:

 • Gemaakte inhuur- en aanschafkosten die direct verbonden zijn met de uitvoering van een activiteit
 • Verbeteren van bestaande producten, diensten of (bedrijfs-)processen door toepassing van digitalisering. Deze verbeteringen dragen bij aan het behouden of vergroten van omzet en/of marktbereik.
 • Maximaal 25% van het totaalbedrag kan ingezet worden voor directe promotie en marketingactiviteiten

Voorbeelden

 • Advies voor een digitaliseringsstrategie
 • Een website en/of webshop opzetten of verbeteren
 • Het verbeteren van de vindbaarheid online (SEO)
 • Het digitaliseren van bedrijfsprocessen
 • De aanschaf van een online CRM-, boekings- of reserveringssysteem
 • Koppeling webshop aan voorraadadministratie/management
 • Online leveren van diensten
 • Het verbeteren van de cyberweerbaarheid

De activiteiten komen uitsluitend voor subsidie in aanmerking als:

 • De aanvraag een gespecificeerde offerte bevat waarin de digitale werkzaamheden uitgebreid beschreven staan
 • Het bedrijf met een fysieke locatie in de betreffende gemeente gevestigd is

Verstrekking van de subsidie vindt plaats op volgorde van ontvangst van complete aanvragen, totdat het vastgestelde subsidieplafond in de gemeente is bereikt. Aanvragen van de MKB digitaliseringsvoucher is gratis. Lees wel goed de specificaties per gemeente voor je aanvraag! Uiterlijke aanvraag data verschillen namelijk per gemeente.

Benieuwd wat het kost om een online marketeer in te huren?
Met onze tariefcalculator bereken je in 5 stappen het tarief dat past bij jouw wensen.
> Start hier