De Gemeente Rotterdam start een subsidieregeling voor de digitalisering van het MKB. Ben je een Rotterdamse ondernemer, bestaat je bedrijf minimaal 3 jaar en heb je minder dan vijftig personeelsleden in dienst? Dan kom je in aanmerking voor een hele aantrekkelijke bijdrage in je ambities om te digitaliseren: de MKB Digitaliseringsvoucher

Dit initiatief is nodig omdat bedrijven juist in deze tijd moeten werken aan de online bekendheid om de kans van overleven groter te maken. Online zichtbaarheid zorgt ervoor dat bedrijven top-of-mind blijven en vindbaar zijn voor de (potentiële) klanten. Veel ondernemingen van dit formaat hebben nog een inhaalslag te maken op dit gebied en krijgen nu de kans geboden.

Vanuit Anglers juichen we dit initiatief natuurlijk toe. Sterker: we doen zelf ook een duit in het zakje om Rotterdamse ondernemers te ondersteunen! 

Zoekende ondernemers wegwijs maken in digitalisering

De subsidie is een geweldig idee. Een groot probleem echter is dat veel ondernemers niet goed weten wat zij precies kunnen voor hun bedrijf met digitalisering. Digitalisering is een breed begrip. Daardoor denken zij niet in aanmerking te komen voor de subsidie. Of weten zij niet hoe ze het geld optimaal kunnen inzetten. Daarom helpen wij ondernemers die van deze regeling gebruik willen maken. 

Dit doen we door het geven van gratis advies over online ondernemen én het helpen met de aanvraag van de MKB Digitaliseringsvoucher. Sterker: we verzorgen de aanvraag vrijwel helemaal! Wordt de aanvraag toegekend, dan bieden we ook nog eens 50% korting op het ontwikkelen van een online Groeiplan

Het gratis advies kunnen ondernemers op 2 manieren inwinnen:

Meer info over de MKB Digitaliseringsvoucher

Op de website van de gemeente is meer informatie te vinden. Enkele belangrijke punten:

Door corona zijn de fysieke klantbezoeken aan ondernemingen drastisch gedaald. Online vindbaar en bereikbaar zijn voor klanten, en online kunnen verkopen zijn belangrijker zaken dan ooit. De gemeente Rotterdam geeft kleine MKB- bedrijven hierbij een steuntje in de rug. De subsidie MKB Digitaliseringsvoucher is bedoeld om bedrijven te helpen omzet en/of marktbereik behouden, of te vergroten nu fysieke klantbezoeken door corona beperkt worden.

De eenmalige subsidie kan worden verstrekt voor:

  • Aanschaf van nieuwe producten of adviesdiensten voor digitalisering (tot maximaal acht uren). Deze producten of adviesdiensten dragen bij aan het behouden of vergroten van omzet en/of marktbereik.
  • Verbeteren van bestaande producten, diensten of (bedrijfs-)processen door toepassing van digitalisering. Deze verbeteringen dragen bij aan het behouden of vergroten van omzet en/of marktbereik.

Voorbeelden

  • Advies voor een digitaliseringsstrategie (maximaal acht uur)
  • Een website en/of webshop opzetten of verbeteren
  • De aanschaf van een online boekings- of reserveringssysteem
  • Koppeling webshop aan voorraadadministratie/management
  • Online leveren van diensten

Kom jij in aanmerking?
Wil je weten of jij in aanmerking komt om de subsidie aan te vragen? Doe direct de check.
Doe de online check ▶︎

De activiteiten komen uitsluitend voor subsidie in aanmerking als:

  • In de aanvraag aannemelijk wordt gemaakt dat de digitaliseringsmaatregel die wordt ingezet, bijdraagt aan het behoud of het vergroten van de omzet en/of het marktbereik gedurende de klantcontactbeperkingen tijdens de COVID-19 periode.
  • In de aanvraag aannemelijk wordt gemaakt dat zowel de planning als de te verwachten resultaten realistisch en haalbaar zijn.

Verstrekking van subsidie vindt plaats op volgorde van ontvangst van complete aanvragen, totdat het vastgestelde subsidieplafond van € 200.000 is bereikt. Aanvragen van de MKB digitaliseringsvoucher is gratis en kunnen tot en met 31 mei 2021 worden ingediend.