Een freelance online marketeer: ontdek alle voor- en nadelen

,
freelance online marketeer inhuren

Je hebt een online marketeer nodig. Wat ga je doen? Ga je op zoek naar een freelance online marketeer of kies je voor detachering? In dit artikel zetten we de verschillende opties naast elkaar, zodat jij de beste keuze voor jouw bedrijf kunt maken.

Tegenwoordig is online marketing ontzettend belangrijk voor ieder bedrijf. Mensen bepalen nu meer dan ooit tevoren via het internet waar ze een product of dienst aankopen. Online marketing is dus een must! Wanneer je online marketing wilt inzetten, dan heb je iemand nodig die hier kennis van heeft en dit kan uitvoeren. Een online marketeer dus.

Geschatte leestijd: 7 minuten

Welke mogelijkheden zijn er?

Als je een online marketeer inhuurt heb je verschillende mogelijkheden. Je huurt hem of haar direct in óf via een bemiddelaar. Ook kun je kiezen voor iemand die op afstand werkt óf juist bij jou op kantoor.

Een freelance online marketeer is iemand die als zzp-er voor bedrijven werkt. Dit betekent dat iemand vaak tijdelijk voor een opdrachtgever werkt en bijvoorbeeld een project oppakt. Een freelancer is zijn of haar eigen baas. Vaak is diegene is zijn eentje en werkt voor een aantal klanten.

Freelancers werken vaak op afstand, maar kunnen ook bij jou op locatie werken. De voordelen van iemand die bij jou op locatie zit, zijn groot. Hij of zij wordt écht onderdeel van jouw team. Bovendien heb je korte lijntjes en je krijgt goed mee waar diegene mee bezig is.

Wat doet een freelance online marketeer?

Een freelance online marketeer is een marketing medewerker die zich bezighoudt met internet marketing of online marketing. Hiermee bedoelen we internetreclame, maar ook minder directe vormen van marketing. Een online marketeer zorgt voor meer zichtbaarheid en betere vindbaarheid van jouw organisatie. Maar hij of zij helpt je ook met meer online verkopen of meer online leads genereren.

Wil je meer weten over wat een freelance online marketeer nu eigenlijk kan? Welke taken hij uitvoert en welke verantwoordelijkheden hij heeft? Lees dan dit artikel: Wat doet een online marketeer eigenlijk?

Benieuwd wat het kost om een online marketeer in te huren?
Met onze tariefcalculator bereken je in 5 stappen het tarief dat past bij jouw wensen.
Start hier ▶︎

De voordelen van een freelance online marketeer

Het inhuren van een freelance online marketeer heeft veel voordelen, zoals flexibiliteit, minder contractuele en financiële verplichtingen en een frisse blik. Daarnaast zijn freelancers vaak ondernemende mensen en zijn ze geneigd om hard te werken om zo niet hun klanten te verliezen. 

Ondernemende mensen

Freelancers zijn vaak erg ondernemend. Ze tonen initiatief. Dit zit in hun aard, ze zijn niet voor niets voor zichzelf begonnen. Daarnaast zijn zij zich erg bewust van hun concurrentie positie. Ze moeten altijd top-of-mind blijven: geen klanten is namelijk geen inkomen. Freelancers staan er daarom om bekend dat zij veel doen om een project succesvol af te ronden en zo eventueel de klant te behouden. Een goede reputatie en een mooi netwerk is van groot belang.

Freelance online marketeer
Freelance online marketeer

Weinig begeleiding nodig

Je hoeft een freelance online marketeer normaal gesproken niet of nauwelijks te begeleiden. Je mag verwachten van een freelancer dat hij voldoende kennis en ervaring in huis heeft om zelfstandig te werken. Een freelancer is zelf verantwoordelijk voor zijn eigen ontwikkeling. Daarbij mist de freelancer wel de uitdaging van collega’s.

Flexibiliteit 

Flexibiliteit is een groot pluspunt van een freelance online marketeer. Vaak kan een freelancer op korte termijn beginnen. Ze zijn vaak flexibele dagen werkzaam en je zit ook niet vast aan een lang contract. Niet alleen is er flexibiliteit in uren en contract; er is ook flexibiliteit in werken. Een freelancer is namelijk gewend om zich aan te passen, omdat hij of zij vaak werkzaam is bij verschillende bedrijven.

Frisse wind

Een sleur of gebrek aan nieuwe ideeën, dat fenomeen kent iedereen wel. Wanneer je ergens lang werkt, kan het zo zijn dat je niet meer met een frisse blik tegen je werkzaamheden aan kan kijken. Freelance online marketeers komen nieuw binnen bij een bedrijf en kunnen een boost geven aan je online activiteiten, omdat zij weer met nieuwe perspectieven komen. Zeker een voordeel voor een bedrijf wat ons betreft!

Nadelen van een freelancer

Ieder voordeel heeft zijn nadeel. Zo werkt het ook met freelancers. En zeker met freelance online marketeers. Allereerst zijn ze erg gewild, dus vaak erg druk. Daarnaast moet een freelancer moet alles zelf uitzoeken. Ook is er geen backup bij ziekte of vakanties.

Geen vangnet bij uitval

Zoals genoemd is een freelancer vaak in zijn eentje. Dit kan een nadeel zijn voor een bedrijf waar hij of zij een project/opdracht heeft lopen. Want wat doe je als de freelancer zomaar wegvalt door ziekte of verlof? Of wat als de kennis wegvalt wanneer de marketing professional weggaat? Hij of zij heeft geen back-up collega’s. Als organisatie zit je dan direct met een probleem in je project.

Mist de laatste ontwikkelingen

Een freelance online marketeer leert niet alleen veel van het werken bij verschillende bedrijven. Het is ook noodzakelijk dat de freelancer cursussen volgt om op de hoogte te blijven van de nieuwste ins en outs. Helaas missen freelancers vaak de prikkel om zich te ontwikkelen met cursussen. Meestal zijn ze er simpelweg te druk voor en hebben ze geen tijd of energie over. En als ze niet te druk zijn, moeten ze op de kosten letten. Een dure cursus slaan ze dan liever even over.

Niet van alle markten thuis

Freelance online marketeers zijn vaak goed in één onderdeel van het internet marketing vak. Ze zijn bijvoorbeeld gespecialiseerd in social media, in SEO of in SEA. Freelancers hebben er vaak weinig belang bij andere specialismen aan te haken. Dat gaat meestal immers ten koste van hun eigen omzet.

Benieuwd wat het kost om een online marketeer in te huren?
Met onze tariefcalculator bereken je in 5 stappen het tarief dat past bij jouw wensen.
Start hier ▶︎

Alternatieven voor een freelance internet marketeer

Het inzetten van een freelance online marketeer heeft dus voor- en nadelen. We hopen je met dit artikel genoeg informatie te hebben gegeven. Nu is het natuurlijk ook handig om te weten wat de alternatieven zijn. om een online marketing professional in huis te halen. 

Online marketeer in dienst nemen

Natuurlijk kun je ook iemand in dienst nemen. Maar als ondernemer wil je misschien niet gelijk een werknemer een contract aanbieden. Dat brengt ook risico’s met zich mee. Je hebt misschien niet het budget om iemand fulltime aan te nemen. Of je hebt niet de tijd en kennis om iemand te begeleiden.

Wanneer je een freelancer inhuurt, dan heb je niet de financiële en administratieve risico’s, maar wel de kennis van online marketing in huis.

Detachering als alternatief

Je kunt een online marketeer ook op detacheringsbasis inhuren. Je hebt dan de voordelen van een freelancer, maar niet de nadelen.

Met een gedetacheerde marketeer heb je als bedrijf geen contractuele en financiële verplichtingen die je normaal gesproken wel hebt bij een vaste werknemer. Je huurt iemand in die in loondienst is bij het detacheringsbureau en sluit dus een contract af met dit bureau en niet met de werknemer.

Daarbij heeft de gedetacheerde online marketeer nog vele collega’s bij het detacheringsbureau. Dit betekent: meer kennis en altijd een back-up in geval van ziekte of ontslag.

Freelance online marketeer Rotterdam

Ben je op zoek naar een freelance online marketeer in Rotterdam en omgeving? Neem dan zeker een Angler in overweging! Al onze online marketeers zijn bij ons in dienst. Wij nemen als organisatie verantwoordelijkheid voor kwaliteit én inzetbaarheid. Dus je hebt altijd een goede online marketeer in huis!

Wij detacheren ondernemende, allround online marketing professionals. Wanneer onze Anglers bij een klant op kantoor zitten, zijn de lijntjes kort en kunnen we erg transparant zijn over wat we doen. Samen houden we de resultaten bij en spelen we in op (online) groeikansen.

Benieuwd wat het kost om een online marketeer in te huren?
Met onze tariefcalculator bereken je in 5 stappen het tarief dat past bij jouw wensen.
Start hier ▶︎