De meest inspirerende social media inhakers van 2020

,

Inhakers op social media zijn al sinds jaar en dag een geweldige tool om het bereik en de zichtbaarheid op social media te vergroten. Je kunt inspelen op feestdagen, evenementen, sportwedstrijden en andere actualiteiten. Als je dit goed doet, dan zorgt de inhaker voor een groot bereik en een positieve associatie met jouw merk. Het is dus een goed idee om inhakers te verwerken in je social media strategie. Succes is niet vanzelfsprekend, want de effectiviteit van een inhaker is afhankelijk van het moment en het verrassingseffect. Ter inspiratie hebben wij de beste inhakers van 2020 op een rijtje gezet! 

Top 5 social media inhakers van 2020

1. In januari lagen er al paaseitjes in de schappen

Inhaker-HEMA-paaseitjes
Hema haalt Pasen al vroeg in huis. Deze inhaker smaakt letterlijk naar meer zoetigheid.

Deze inhaker van de HEMA bewijst dat timing van groot belang is. Sterker nog, door in januari al over paaseitjes te beginnen stak de HEMA eigenlijk gewoon de draak met de timing. En juist daar ligt de kracht van deze succesvolle social media inhaker. Deze strategie is overigens ook een knipoog naar het moment dat de pepernootjes in de schappen verschijnen, want dit is meestal aan het einde van de zomer en dat zorgt altijd voor discussie. Voor velen een herkenbaar moment.

2. Je hebt griep en je hebt mannengriep

Inhaker HEMA met paaseitjes
Je hebt griep en je hebt mannengriep. Een social media inhaker die de spijker op zijn kop slaat.

In februari lopen veel mensen te snotteren en te hoesten. Je hoeft je neus maar op te halen en men zegt: “het heerst weer hè…”. En dan bestaat er ook nog een heftigere variant: de mannengriep. Uit het niets zitten de meest stoere mannen, al klagend, met een dekentje en kop thee op de bank. In combinatie met dit hulpmiddelenpakket van de Kruidvat zijn ook de vrouwen weer snel van het gezeur af. Op het moment van deze inhaker was het coronavirus nog ver weg..

Gratis social media checklist!
Succesvolle social media posts maken doe je met onze gratis social media checklist. Binnen no-time weet je waar je post aan moet voldoen en wat er allemaal in moet staan.
Naar de download ▶︎

3. Een social media inhaker voor alle schijterds onder ons

Hamstertrend: toiletpapier
Hamster trend toiletpapier verzamelen, perfecte timing voor een social media inhaker met een knipoog.

En toen kreeg ook Nederland te maken met het coronavirus. Na de eerste berichtgeving gingen Nederlanders massaal wc-papier hamsteren. De lege schappen waren een aparte gewaarwording en daar haakte Vakantieveilingen op in. Het is belangrijk om ook ruimte over te laten voor spontane inhakers in je social media strategie. Er ontstond een ware run op deze veilingen en ook de social media post kon, ondanks alles, rekenen op lachende gezichten. Met deze bulkverpakking van 96 toiletrollen (bijna 2 km) zit je voorlopig niet meer zonder en kun je ook de buren wel een rolletje uitlenen.

4. Kappertjes gingen weer open

Jumbo-kappertjes-social media
Wilde haren gekregen? Naar de kapper zit er nog niet in. Gelukkig weet Jumbo daar goed op in te spelen met deze inhaker.

Na een lockdown van ongeveer 2 maanden volgden er versoepelingen. Kappers mochten hun contactberoep weer uitoefenen en mensen met een coronakapsel mochten weer plaatsnemen in de kappersstoel. Het was een veelbesproken moment en dat liet de Jumbo niet aan zich voorbijgaan. Deze grappige inhaker kwam uit onverwachte hoek en dat zorgde voor een hoop blije gezichten.

5. Veel lof voor dit Halloween kostuum

Albert Heijn Halloween post
Halloween, daar weet Albert Heijn wel raadt mee. Deze inhaker laat je in spoken geloven.

Veel inhakers die vooropgezet zijn, zijn niet heel succesvol. Het is voor de hand liggend of niet grappig genoeg. Als je inhaakt op een vaste inhaakdag, zoals Koningsdag of Halloween, dan geldt de regel: als je het doet, doe het dan goed, want anders doet het meer kwaad dan goed. En dit heeft Albert Heijn goed begrepen. Men koppelde een actueel thema aan een product en gooide er nog een woordgrapje overheen. ‘Alle lof voor Albert Heijn’ voor deze creatieve inhaker.

Met Anglers haal je meer uit je social media kanalen 

Voor de meeste bedrijven is social media een goed uitgangspunt voor meer zichtbaarheid en interactie met je doelgroep. Onze social media marketeers kunnen jou helpen met het opzetten van een goede strategie op onder andere Facebook, LinkedIn en Instagram. Door middel van content maken, regelmatig plaatsen en contact met (potentiële) volgers helpen wij jou organisch online succes te behalen. Heb je daar hulp bij nodig? Wij helpen je graag met online groei op social media.

Deze blog is mede mogelijk gemaakt door JM Promotions.