Ontdek wat ons Graduates Programma voor jou kan doen

Bij Anglers.nl geloven we in de kracht van samenwerking tussen getalenteerde studenten en toonaangevende bedrijven. Ons graduates programma biedt een unieke kans voor zowel bedrijven als studenten om samen te werken aan innovatieve oplossingen.

Deze case study van Tim, één van onze Graduates die zijn scriptie voltooide bij onze opdrachtgever Freudenberg, laat zien hoe deze samenwerking tot stand kwam en wat de voordelen waren voor alle betrokken partijen.

Over Freudenberg

Freudenberg is een professioneel trainingsbedrijf dat zich richt op het ontwikkelen en aanbieden van hoogwaardige cursussen en trainingen. Met een focus op persoonlijke ontwikkeling en professionele groei, biedt Freudenberg maatwerkoplossingen voor bedrijven en individuen die hun vaardigheden willen verbeteren en hun carrière willen bevorderen. Hun innovatieve benadering en op maat gemaakte trainingen zorgen voor meetbare resultaten en duurzame impact in diverse sectoren.

Hoe zet je persoonlijkheidscursussen beter in de markt?

Toen Tim zich aansloot bij het Anglers Graduates Programma, kreeg hij de opdracht vanuit zijn school om een product te ontwikkelen. Freudenberg stelde hem de vraag: “Hoe kunnen we persoonlijkheidscursussen beter in de markt zetten voor ICT’ers?” Dit leidde tot de ontwikkeling van een DISC-analyse aan de hand van dieren. Deze uitdaging vormde de kern van zijn afstudeeropdracht en gaf hem de kans om zijn academische kennis toe te passen in een reële bedrijfscontext.

Het proces achter Tim’s succes

Tim begon zijn project met een uitgebreide CRO-analyse van de huidige landingspagina van Freudenberg. Het doel was om de verbeterpunten te identificeren en een strategie te ontwikkelen die beter aansloot bij de behoeften van de doelgroep. Deze fase was cruciaal om te begrijpen wat de doelgroep precies nodig had en hoe deze behoeften het beste konden worden vervuld.

Inzichten uit de praktijk: 

Tim voerde interviews uit met de doelgroep om te achterhalen wat zij zochten in een persoonlijkheidscursus. Deze inzichten nam hij mee in het verdere ontwikkelingsproces, waarbij hij leermomenten uit andere projecten integreerde.

Creatie in actie: ontwikkeling van leadmagnets

Een van de creatieve oplossingen die Tim ontwikkelde, was de leadmagnet “Welk dier ben jij?”. Deze tool was ontworpen om de doelgroep op een speelse manier te betrekken en hen naar de landingspagina te leiden. Dit innovatieve idee trok niet alleen de aandacht van de doelgroep, maar zorgde ook voor een verhoogde betrokkenheid bij de campagne.

Impact van de opdracht

Het eindproduct van Tim’s afstudeeropdracht was een gerichte LinkedIn-campagne gekoppeld aan een specifieke landingspagina voor de doelgroep. Door de CRO-analyse en de verkregen inzichten uit de doelgroepinterviews wist Tim een effectieve marketingstrategie te ontwikkelen die aansloeg bij ICT’ers.

Concrete resultaten: 

De campagne die Tim opzette resulteerde in een flinke toename van het aantal bezoekers op de landingspagina en een hogere conversieratio. Dit succes toont aan hoe een goed doordachte strategie en innovatieve oplossingen daadwerkelijk kunnen bijdragen aan de doelstellingen van een bedrijf.

Waarom begeleiding en ondersteuning leiden tot succes

Tijdens zijn afstudeerperiode kreeg Tim wekelijks begeleiding van Anglers. Hij gebruikte een template om de voortgang van het hele traject bij te houden in de Anglers Academy, wat hielp bij het structureren van zijn werkzaamheden en het behalen van de gestelde doelen. Anneloes, een mentor van Anglers, zorgde voor de begeleiding van het groeiplan en de evaluatie op vaste momenten in de agenda. Deze structuur bood een stabiele basis waarop Tim kon bouwen.

Door de combinatie van de Anglers-methode en de schoolopdracht kon Tim een diepere laag aanbrengen in zijn project, waarbij hij aanvullende interviewvragen gebruikte om de kwaliteit van zijn werk te verhogen.

Voordelen voor studenten en bedrijven: win-win situatie

Voor bedrijven zoals Freudenberg biedt het graduates programma een frisse blik op bestaande uitdagingen en innovatieve oplossingen. Voor studenten zoals Tim biedt het programma de kans om waardevolle praktijkervaring op te doen en een brug te slaan tussen theorie en praktijk.

De succesvolle samenwerking tussen Tim, Freudenberg en Anglers

De samenwerking tussen Tim, Freudenberg en Anglers is een voorbeeld van hoe ons graduates programma niet alleen bijdraagt aan de professionele groei van studenten, maar ook waardevolle resultaten oplevert voor bedrijven. Het verhaal van Tim toont aan hoe onze methodiek en begeleiding studenten helpt om hun academische kennis effectief toe te passen in de praktijk, wat resulteert in innovatieve en succesvolle projecten.

Met het Anglers Graduates Programma bereiden we de volgende generatie professionals voor op de arbeidsmarkt, terwijl we bedrijven ondersteunen bij het oplossen van hun uitdagingen met frisse ideeën en inzichten. Wil je meer weten over hoe je kunt deelnemen aan ons Graduates programma als bedrijf of als afstudeerder? Ontdek de mogelijkheden.