Zoek jij een online marketeer via detachering? Dit zijn de voordelen

Detachering online marketeer

Een specialist die de online marketing voor jouw bedrijf naar een hoger niveau tilt, is wat je wilt. Een online marketeer via detachering kan je daar uitstekend bij helpen. Maar welke voor- en nadelen brengt het nu met zich mee? En wat is het verschil vergeleken met een freelance online marketeer?

Detachering: online marketeer voor MKB

Als MKB-bedrijf wil je niet achterblijven op je concurrenten. Je online marketing op orde hebben, is dan ook een must. Zeker in de huidige tijd waarin de digitalisering van de wereld erg snel gaat! Maar één en één is twee, wanneer je online marketing wilt inzetten, dan heb je ook iemand nodig die hier kennis van heeft en dit kan uitvoeren. Wij kunnen ons voorstellen dat je als MKB-er niet gelijk een werknemer een contract wilt aanbieden of vast wilt zitten aan de risico’s die het aannemen van een werknemer met zich meebrengt. Maar wat doe je wanneer je niet het geld of tijd hebt om iemand fulltime aan te nemen? Of wat als je iemand in dienst hebt, maar die valt tijdelijk weg? Of wat als je een piekmoment hebt en direct extra handen nodig hebt? Of als je nog niet weet waar je zou moeten starten met je online marketing. Detachering online marketing zou de uitkomst kunnen bieden!

Voor- en nadelen van een detachering online marketeer in Rotterdam
Online marketeer inhuren op basis van detachering

Wat doet een gedetacheerde online marketeer?

Een online marketeer die je inhuurt via een detacheringsbureau (niet te verwarren met een online marketingbureau) werkt bij jou op kantoor. Hij of zij wordt echt onderdeel van het team. Dit betekent korte lijntjes en je krijgt goed mee waar diegene mee bezig is. Hierbij heb je als bedrijf geen contractuele en financiële verplichtingen die je normaal gesproken wel hebt bij een vaste werknemer. Je huurt als het ware iemand in die in loondienst is bij het detacheringsbureau en sluit dus een contract af met dit bureau en niet met de werknemer.

Wil je meer weten over de werkzaamheden van een online marketeer? Lees dan dit artikel: Wat doet een online marketeer eigenlijk?

Benieuwd wat het kost om een online marketeer in te huren?
Met onze tariefcalculator bereken je in 5 stappen het tarief dat past bij jouw wensen.
> Start hier

Detachering van een online marketeer: de voordelen- en nadelen

Nu je meer weet wat de rol is van een online marketeer die gedetacheerd wordt, wil je ook weten welke voordelen hieraan verbonden zijn. 

Detachering online marketeer: weinig begeleiding nodig

De korte lijnen en de weinige verplichtingen zijn beide voordelen die horen bij een online marketeer die werkt op detacheer basis. En surprise! Er zijn nog veel meer voordelen verbonden aan het inhuren van een gedetacheerde online marketeer. Je hoeft een gedetacheerde online marketeer bijvoorbeeld niet te begeleiden. Vaak is er namelijk begeleiding vanuit het detacheringsbureau. De online marketeer heeft verder meestal al best wat ervaring opgedaan. Hij of zij zou dus uit de voeten kunnen als, bijvoorbeeld, een webmarketeer of copywriter, of jouw bedrijf kunnen helpen met onder andere social marketing of mailmarketing. Daarbij heeft de online marketeer nog vele collega’s bij het detacheringsbureau, zoals onder andere senior marketeers en consultants. Dit betekent: meer kennis en altijd een back-up in geval van ziekte of ontslag.

Flexibiliteit 

De mate van flexibiliteit is een groot voordeel als je een online marketeer inhuurt via detachering. Vaak kan een gedetacheerde online marketeer op korte termijn beginnen. Ze zijn vaak flexibel in de dagen waarin ze kunnen werken en je zit ook niet vast aan een lang contract. Niet alleen is er flexibiliteit in uren en contract, er is ook flexibiliteit in werken. Een gedetacheerde online marketeer is namelijk gewend om zich aan te passen, omdat hij of zij vaak werkzaam is bij verschillende bedrijven. Hij of zij leert telkens bij, in al die verschillende omgevingen en kan die ervaring gelijk in de praktijk brengen bij de bedrijven waar diegene werkzaam is. 

Een online detachering marketeer leert niet alleen veel van het werken bij verschillende bedrijven. Het is ook gebruikelijk dat de online marketeer cursussen doet om op de hoogte te blijven van de nieuwste online marketing ontwikkelingen. Dit wordt vaak vanuit het detacheringsbedrijf gestimuleerd. Daarbij worden de cursussen vanuit het detacheringsbedrijf geregeld, dus dit gaat niet op de kosten van het bedrijf waar ze door ingehuurd worden. Verder heeft de gedetacheerde online marketing professional vaak collega’s om kennis uit te delen, een heel team van kennis dus! Online marketeer detachering zou dus echt een meerwaarde kunnen hebben voor uw bedrijf!

Fris perspectief 

Als je al enige tijd ergens werkt, ligt het gevaar van een tunnelvisie op de loer. Een invalshoek van een online marketingprofessional kan verfrissend zijn. Gedetacheerde online marketeers komen nieuw binnen bij een bedrijf en kunnen een boost geven aan je online activiteiten omdat zij weer met nieuwe perspectieven komen. Zeker een voordeel voor een bedrijf wat ons betreft!

Nadelen van online marketing detachering

Het kan zijn dat voor sommige bedrijven detachering niet geschikt is. Bedrijven kunnen denken dat het een dure tijdelijke oplossing is of ze twijfelen of de online marketeer binnen het team gaat passen. Of wat als de online marketeer niet betrokken is bij het product of de organisatie? Dit zijn allemaal vragen die je goed voor jezelf moet afvragen voordat je een gedetacheerde online marketeer inhuurt.  

Alternatieven voor detachering van een online marketeer

Een online marketeer kan, zoals je hebt gelezen, zeker een oplossing bieden voor jouw online marketing vraagstukken. Natuurlijk is het belangrijk om je goed te oriënteren in de alternatieven. 

Freelance online marketeer als alternatief

Freelance online marketeers zijn ondernemend en flexibel. Het voordeel van een freelancer is dat een samenwerking minder financiële verplichtingen met zich meebrengt. Ze werken hard en zelfstandig. Een nadeel van freelancers is dan wel dat er bij ziekte of uitval geen vangnet van collega’s hebben die de werkzaamheden oppakken. Verder zijn online freelance marketeers, in tegenstelling tot online marketeers die gedetacheerd worden, vaak gespecialiseerd in één online marketing expertise. 

Detachering online marketeer in regio Rotterdam

Ben jij een MKB’er in Rotterdam en wil jij aan de slag gaan met je digital marketing? Bij Anglers detacheren we online marketeers. Je haalt gemakkelijk al vanaf 1 dag in de week kennis in huis die waardevol is om jouw organisatie online te boosten. Omdat wij als online detacheringsbureau in Rotterdam opereren, zijn wij ook verantwoordelijk voor de inzetbaarheid en de kwaliteit. Wij houden graag de lijntjes kort, zijn transparant in onze communicatie en coördineren jouw (online) Groeiproces van A tot Z om alles eruit te halen wat erin zit. Onze marketeers zijn all-round marketeers, dit betekent dus dat ze jouw bedrijf kunnen helpen op welke manier jij wilt! Maar wat nou als er net een iets meer gespecialiseerd iemand nodig is voor de mailmarketing? We hebben ook gespecialiseerde marketeers in huis en die kunnen jou helpen wanneer er net dat kleine beetje extra kennis nodig is! Een echte toegevoegde waarde dus!

Benieuwd wat het kost om een online marketeer in te huren?
Met onze tariefcalculator bereken je in 5 stappen het tarief dat past bij jouw wensen.
> Start hier