Online marketing advies: de start naar groei

Online marketing advies

We hoeven jou hopelijk niet meer wijs te maken online vindbaarheid ontzettend belangrijk is voor jouw bedrijf. Als je online niet te vinden bent, loop je gegarandeerd conversies mis! Maar hoe zorg je dat je online beter vindbaar bent? Online marketing kan hier de uitweg bieden. De eerste stap is om een online marketing advies uit te werken, zodat je niet zonder enig idee begint met je online marketing!

Waarom is online marketing belangrijk?

In deze digitale tijd is het ontzettend belangrijk om online aanwezig te zijn. Vrijwel iedereen heeft wel iets van aanwezigheid online. Datzelfde geldt tegenwoordig voor bedrijven! Online marketing biedt de mogelijkheid om je doelgroep effectief te bereiken en te betrekken. Het stelt je bedrijf in staat om je merk, producten of diensten op een gerichte manier te presenteren op online platformen. Met online marketing vergroot je je zichtbaarheid, bouw je relaties op met klanten, voer je doelgerichte campagnes uit en krijg je waardevolle inzichten via analyses.

Kijk hier als je meer wilt weten over wat online marketing precies is?

Waarom advies vragen voor digital marketing?

Zoals net gezegd is online marketing erg belangrijk voor je bedrijf. Maar waar beginnen met je online aanwezigheid vergroten? En op welke manieren kun je online marketing eigenlijk uitvoeren? Online marketing bestaat namelijk uit ontzettend veel factoren en platformen, en elke vorm van online marketing levert iets anders op. Verder moet je ook rekening houden met je marketing funnel, dus op welk gedeelte van de klantreis ga je focussen? Wil je nieuwe mensen bereiken, dan zet je andere acties uit dan als je herhaal aankoop wil stimuleren. Het kan dus snel best gecompliceerd worden en een goed marketing advies helpt hierbij!

Het doel van een internet marketing advies

Het doel van een online marketingadvies is om bedrijven te helpen bij het optimaliseren van de online aanwezigheid, strategie en campagnes. Zo verbeter je de effectiviteit en efficiëntie van marketinginspanningen en kan je als bedrijf jouw doelgroep nog beter bereiken, betrekken en converteren. De sleutel tot succes en groei! Vanuit het marketing advies, volgt het marketing plan.

Online marketing advies
Online marketing advies

Eerste stap: digital marketing scan

De eerste stap bij een marketingadvies is een digitale scan maken. Daar helpen we je natuurlijk graag bij! In een digital scan kijkt een Angler naar de website, data van Google Analytics, of alles meetbaar is wat meetbaar moet zijn, je advertenties (als je die hebt), en nog veel meer. Het is als ware een nulmeting, waar staan we nu? En waar liggen de quick wins?

Online marketing advies: waar bestaat het uit?

Een digital marketing advies bestaat doorgaans uit meerdere aspecten zoals Google Analytics, Google Ads, socialmediamarketing, e-mailmarketing, zoekmachineoptimalisatie en websiteoptimalisatie. Natuurlijk kunnen er ook nog andere aspecten bij komen en elk advies heeft een andere aanpak nodig. Dit zijn doorgaans de algemene aspecten van online marketing die je vindt in een marketing advies. We leggen de verschillende onderdelen graag aan je uit!

Online marketing advies: Website optimalisatie

We bekijken de website zelf. Dit is waar je bezoekers over de streep trekt om een conversie te doen. Het is natuurlijk erg belangrijk dat de website goed in elkaar zit, een mooi design heeft en dat de leadmagnets goed opgevolgd worden. Ook letten we op dat de website snel is, gebruiksvriendelijk is en dat de site een prettige structuur heeft.

Online marketing advies: Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie (SEO) verbetert de online zichtbaarheid van een website door optimalisatie van content, zoekwoorden en technische aspecten. Zo kom je bovenaan in Google! Pak je dit goed aan? Dan kun je steeds meer organisch verkeer verwachten door betere posities in Google. Daarmee krijg je meer relevante bezoekers een hogere kans op conversies. Laten we eerlijk zijn, daar gaat het allemaal om

agenda

Hulp nodig?
Heb je een vraag of idee dat je graag bij ons wil toetsen? Maak een vrijblijvende afspraak. Dan kunnen we direct even kennismaken!
> Boek een gratis afspraak

Online marketing advies: Google Analytics

Google Analytics is een krachtige tool die belangrijke inzichten biedt in het gedrag van gebruikers op een website of app. Je kunt er bijvoorbeeld in zien hoeveel bezoekers er op je website zijn geweest, waar ze vandaan komen en welke pagina’s ze bezoeken. Het is daarom erg belangrijk om de analytics te checken voor een onlinemarketing advies. Het stelt marketeers namelijk in staat om de prestaties van hun marketinginspanningen te meten, doelgroepen beter te begrijpen en te identificeren, en de effectiviteit van campagnes te evalueren. Hierdoor kunnen strategieën worden geoptimaliseerd en knelpunten worden geïdentificeerd.

Heb je nog geen Google Analytics 4 draaien op jouw website? We helpen je graag!

Online marketing advies: Social media marketing

Social marketing draait om het gebruik van platformen zoals Facebook, Instagram en LinkedIn. Deze gebruik je vooral om merk zichtbaarheid te vergroten, gebruikersinteractie te stimuleren en een band op te bouwen met jouw klanten. Het stelt marketeers in staat om direct met de doelgroep te communiceren door boeiende content te delen, merkloyaliteit top te bouwen en waardevolle inzichten te verkrijgen via analyses. Content marketing is dus een erg belangrijk aspect. In een marketing advies analyseren we de beste aanpak voor socialmediamarketing is in jouw bedrijf. Dit kan of via online advertising of organisch.

Online marketing advies: Google Ads

Google Ads is een online advertentie platform waarmee je advertenties maakt die worden weergegeven op de platformen van Google. Je kunt tekstadvertenties maken, maar ook adverteren met beeld of met e-commerce producten. Het biedt een gerichte en meetbare manier om het bereik van een merk te vergroten, relevante leads aan te trekken en conversies te stimuleren.

Online marketing advies: E-mail marketing

E-mailmarketing draait om het verzenden van gerichte berichten naar abonnees of mensen die een aankoop hebben gedaan om relaties op te bouwen, conversies te stimuleren en voor retargeting. Het biedt directe, gepersonaliseerde communicatie, versterkt klantrelaties en levert meetbare resultaten via analyses. e-mail is de manier om herhaalaankopen te stimuleren en om een goede, duurzame band met jouw klanten op te bouwen.

Evaluatie van het marketingadvies

Nadat het marketingadvies is uitgegeven, start het uitvoeren van alle taken. Periodiek evalueer je met elkaar of je nog de juiste dingen doet, wat de resultaten zijn, waar nog kansen liggen en wat de volgende prioriteiten zijn. Vervolgens bepaal je de volgende stappen. Online marketing is een blijvend proces, je kan altijd optimaliseren!

Een Anglers marketeer voor de uitvoering van jouw online marketing advies!

Bij Anglers kunnen we jouw MKB een marketingadvies aanleveren of even met je sparren! We hebben ervaren allround-marketeers die jou een advies geven én uitvoeren. Benieuwd naar de kosten? Vul dan gauw onze Tariefcalculator in!

Benieuwd wat het kost om een online marketeer in te huren?
Met onze tariefcalculator bereken je in 5 stappen het tarief dat past bij jouw wensen.
> Start hier