Succesvolle LinkedIn boost voor Brem Funderingsexpertise

Brem Funderingsexpertise liep al langer tegen het probleem aan dat ze hun kennis en expertise onvoldoende richting de beoogde doelgroep konden communiceren. Om Brem hierin te helpen, zijn we als Anglers aan de slag gegaan om onder meer organisch bereik te creeëren via LinkedIn. In de klantcase laten we graag zien hoe we dit hebben gedaan en wat de voordelen zijn voor organisch bereik op LinkedIn.

In deze klantcase staan we daarom stil bij de situatie vóór onze werkzaamheden, wat we hebben uitgevoerd en wat hiervan de resultaten waren. Ook geven we aan wat de voordelen zijn van een goed lopend LinkedIn profiel en een groter organisch bereik.

Voor een B2B bedrijf zoals Brem is organisch bereik op LinkedIn waardevol om leads te generen.

Over Brem

Brem Funderingsexpertise is een – je raad het misschien al – expert op het gebied van heitoezicht, monitoring en advies voor funderingswerkzaamheden. Met hun expertise, klantgerichte service en jarenlange ervaring hebben zij inmiddels een sterke naam opgebouwd. Ze blinken uit in het verrichten van heitoezicht, (geotechnische) metingen/monitoring en advies in de funderingsbranche. Het bedrijf opereert primair binnen de B2B, vandaar ook de keuze om de focus te leggen op LinkedIn wat betreft het creëren van organisch relevant bereik.

Doelgericht de doelgroep bereiken via LinkedIn

Voor we aan de slag gingen met de LinkedIn van Brem werd er eigenlijk maar heel af en toe een bericht geplaatst. Hierin was geen consistente tone of voice of bepaalde look van de berichten. Een partij als Brem moet het voor een groot deel hebben van reputatie en bewijslast van hun kwalitatief goede werk. Door regelmatig berichten te plaatsen over hun werkzaamheden ontstaat er een hogere top of mind awareness bij huidige en potentiële klanten. Hier lag dus de uitdaging.

Los van de inhoudelijke berichten waren er ook kansen in het optimaliseren van het bedrijfsprofiel van LinkedIn. Zo was de profielfoto een afbeelding met de tekst ‘Brem Funderingsexpertise’, terwijl je beter een logo kunt gebruiken. Tekst in een profielfoto is namelijk lang niet altijd leesbaar!

Daarnaast was de link richting de website niet meetbaar, deze was niet voorzien van een UTM code. Een UTM code is een stuk extra informatie dat wordt toegevoegd aan de url. Hierdoor weet Google Analytics precies waar er op een specifieke url richting de website is geklikt. In het kader van meetbaarheid van marketingwerkzaamheden zeker niet onbelangrijk. 

De stappen naar verbeterd organisch bereik op LinkedIn

Optimaliseren van het bedrijfprofiel

We zijn begonnen met het optimaliseren van het bedrijfsprofiel. Aangezien potentiële klanten natuurlijk wel op een goed profiel terecht moeten komen wanneer er regelmatig berichten geplaatst worden. Dit hebben we gedaan door de profielfoto te vervangen met het bedrijfslogo. Daarnaast hebben we de beschrijving van het profiel up to date gemaakt, zodat hierin beter de meerwaarde van Brem naar voren kwam. Vervolgens hebben we de banner op de achtergrond aangepast zodat er in één oogopslag duidelijk is welke diensten Brem verleent. Als laatste hebben we een de eerder benoemde meetbare UTM link richting de website gemaakt en in het profiel toegevoegd.

Centrale boodschap formuleren om de doelgroep aan te spreken

Om top of mind awareness te creëren is het belangrijk consistent te zijn in de manier waarop de berichten worden geschreven. Een belangrijk onderdeel hiervan is de centrale boodschap. Deze hebben we tijdens de groeiworkshop aan het begin van de samenwerking geformuleerd. Het idee van een centrale boodschap is dat je heel scherp hebt welke probleem jij voor de doelgroep oplost en wat je de klant nu eigenlijk precies aanbiedt.

Specifieke content vormgegeven

We hebben een verbeterslag gemaakt in de content die geplaatst wordt. Aangezien weinig mensen de gehele tekst van een bericht lezen, is de vormgeving van de content erg belangrijk. Een manier hoe we dit voor Brem hebben gedaan is met gebruik van emoji’s in de teksten. Door groene vinkjes te gebruiken bij een opsomming van belangrijke punten, trekt dat de aandacht. Daarnaast hebben we in een aantal berichten ook het kernwoord waar het bericht over gaat in de bijgevoegde afbeelding verwerkt. Zodat in één oogopslag duidelijk is waar het bericht over gaat en het direct de aandacht trekt. 

Door goede kwaliteit beelden (en waar gepast dus tekst in de afbeelding te verwerken) komt de boodschap nog sneller en beter aan bij de beoogde doelgroep. Door het gebruik van emoji’s kan je de aandacht trekken naar de tekst die er het meest toe doet in het bericht. Op deze manier hebben we voor Brem de centrale boodschap waar we het net over hadden nog beter richting de doelgroep kunnen communiceren.

Doormiddel van interne marketing de booschap uitdragen

Los van onze eigen inspanningen hebben we ook een plan gemaakt om de werknemers van Brem intern te motiveren. Om organisch bereik op LinkedIn te creëren is interactie onwijs belangrijk. Door eigen werknemers de berichten in hun netwerk te delen, kan het aantal impressies enorm stijgen.

check

Gratis LinkedIn profiel checklist!
Beter gevonden worden door potentiële connecties? In een paar simpele stappen is jouw profiel klaar voor social selling en LinkedIn advertising. Wil je weten hoe?
> Klik hier voor de download!

Resultaten van de inspanningen

Een toename in organisch bereik binnen de doelgroep

Met de werkzaamheden die we voor Brem hebben verricht, is er een aanzienlijke toename gegenereerd in het aantal weergaven, likes, reacties, deelacties, klikken en downloads van de berichten.

In een periode van 10 maanden hebben we 21 berichten geplaatst. Het totaal aantal weergaven op die berichten was in totaal 33.854 keer. Een gemiddelde van 1612 impressies per bericht is erg netjes, zeker gezien het feit dat Brem in deze periode rond de 780 volgers had. Dit succes is mede te danken aan de volgende statistieken;

  • Het aantal likes op de geplaatste berichten was in totaal 819.
  • Daarnaast werd er in totaal 60 keer gereageerd op de berichten en zijn de 69 keer gedeeld.

Binnen LinkedIn zijn likes, reacties en deelacties erg waardevol omdat het bericht dan ook op de tijdlijn komt van degene die dze acties uitvoert.

Er zijn 1511 klikken geweest op links of knoppen richting het profiel of de website.

Naast de stijging in prestaties van de inhoudelijk berichten, is ook een flinke stijging in het aantal volgers te zien. Waar in februari (begin samenwerking) Brem 693 volgers had, hebben zij er nu 844. Dat is een stijging van bijna 22%. 

Waardevolle interactie met de doelgroep

Naast het groeien van het organisch bereik van Brem hebben we ook vaker interactie met de doelgroep weten te realiseren. In het geval van Brem was de komst van strengere wet- en regelgeving in de vorm van de Wet Kwaliteitsborging en Omgevingswet een interessant thema om over te discussiëren. Door hier informatie over te verspreiden of de geïnteresseerden te berichten, laat je kennis en expertise over het onderwerp zien.

Wat werkte goed op LinkedIn?

In het geval van Brem werkte het goed om projectupdates te plaatsen waarin de betrokken partijen getagd werden. Door de betrokken partijen mee te nemen in de berichten, worden zij ook getriggerd de berichten te delen of er op te reageren. Dat is natuurlijk een stukje gratis promotie in het netwerk van die partijen.

check

Gratis social media checklist!
Succesvolle social media posts maken doe je met onze gratis social media checklist. Binnen no-time weet je waar je post aan moet voldoen en wat er allemaal in moet staan.
> Naar de download

Voordelen van een goed lopende LinkedIn bedrijfspagina

1. Brand Awareness (naambekendheid) vergroten

Een goed beheerde LinkedIn Bedrijfspagina draagt aanzienlijk bij aan het vergroten van de naamsbekendheid binnen jouw branche. Door regelmatig relevante en waardevolle content te delen (zoals bedrijfsnieuws, inzichten in de branche en succesverhalen) zul je zien dat het bereik aanzienlijk toeneemt. Dit leidt niet alleen tot een grotere zichtbaarheid binnen het bestaande netwerk, maar ook bij potentiële klanten.

2. Leadgeneratie

Een van de tastbare voordelen van een goed lopende LinkedIn Bedrijfspagina is de impact op leadgeneratie. Door strategisch gebruik te maken van functies zoals het plaatsen van updates en het publiceren van specifieke content, kan je de aandacht van jouw publiek weten te trekken en hen stimuleren om actie te ondernemen. In het geval van Brem heeft de aanbieding van een Whitepaper bijgedragen aan de leadgeneratie. Het delen van waardevolle informatie heeft niet alleen interesse gewekt, maar heeft ook geleid tot leads die we verder kunnen benaderen.

3. Community building

Het onderhouden van een actieve LinkedIn Bedrijfspagina heeft niet alleen invloed op individuele interacties, maar ook op het opbouwen van een betrokken community rondom jouw bedrijf. Het vergrote bereik trekt niet alleen meer volgers aan, maar heeft ook de betrokkenheid van deze volgers vergroot. Door te reageren op opmerkingen, vragen te beantwoorden en het werk van anderen binnen de community te erkennen, creëer je een dynamische en participatieve omgeving. Dit draagt niet alleen bij aan een positieve merkperceptie, maar kan ook tot waardevolle discussies en kennisdeling binnen jouw branche leiden.

Conclusie van deze klantcase

In het kort; een goed lopende LinkedIn Bedrijfspagina is een krachtig instrument voor het vergroten van de naamsbekendheid, het genereren van leads en het opbouwen van een betrokken community. Door consistent waardevolle content te delen en actief deel te nemen aan de online conversatie, versterk je niet alleen de merknaam, maar kan je ook waardevolle zakelijke relaties opbouwen en de groei van je bedrijf stimuleren.

Waar we als Anglers binnen deze case van meerwaarde waren, is door de interne kennis over social media en het effectief gebruik er van. Onze junior Online Marketeers volgen een module die ze moeten afronden over het gebruik van social media. Hierdoor zijn we op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van de platformen en hoe we strategische keuzes kunnen maken op het gebied van organisch bereik. Daarnaast zijn er intern specialisten op het gebied van content die kunnen ondersteunen in het maken van specifieke posts.

agenda

Hulp nodig?
Heb je een vraag of idee dat je graag bij ons wil toetsen? Maak een vrijblijvende afspraak. Dan kunnen we direct even kennismaken!
> Boek een gratis afspraak