Waarom zou je jouw online marketing uitbesteden?

Online marketing uitbesteden

Tegenwoordig is het erg belangrijk om aanwezig te zijn op online kanalen. Wanneer jij niet meedoet met het online spel, loop je het risico om niet gezien te worden. Voor kleinere en middelgrote bedrijven kan het echter een uitdaging zijn om hun marketing zelf te beheren of een volledig marketingteam op te zetten. De oplossing hiervoor? Online marketing uitbesteden!

Wat is online marketing en wat doen online marketeers?

Online marketing, ook wel internet marketing of digital marketing genoemd, verwijst naar het gebruik van internet en digitale middelen om producten of diensten te promoten en te verkopen. Het omvat alle marketingactiviteiten die zich online afspelen en maakt gebruik van verschillende tactieken en strategieën met als doel het genereren van conversies. Er zijn veel verschillende marketingactiviteiten, zoals:

 • Zoekmachine optimalisatie (SEO)
 • Zoekmachine adverteren (SEA)
 • Contentmarketing
 • Social media marketing
 • E-mailmarketing
 • Affiliate marketing
 • Online adverteren

Een online marketeer is iemand die met minimaal één van deze online marketing activiteiten werkt. Meer weten? Lees onze blog over wat een online marketeer doet.

In de wereld van marketing kunnen professionals zich bevinden op verschillende niveaus, afhankelijk van hun ervaring en specialisaties. Hier zijn de voornaamste niveaus:

 • Junior marketeer (1 tot 2 jaar ervaring): Een junior marketeer heeft doorgaans 1 tot 2 jaar ervaring in het vakgebied. Deze fase dient als een inleiding tot de wereld van marketing, waarin de marketeer basiskennis en -vaardigheden verwerft. Junior marketeers werken vaak onder begeleiding van meer ervaren collega’s en zijn bezig met het opdoen van praktische ervaring.
 • Medior marketeer (2 tot 5 jaar ervaring): Naarmate een marketeer meer ervaring opdoet, kan hij of zij zich ontwikkelen tot een medior marketeer. Met 2 tot 5 jaar ervaring beschikt deze professional over een bredere kennis van marketingstrategieën en -uitvoering. Medior marketeers zijn in staat om zelfstandiger te werken en hebben vaak de verantwoordelijkheid over specifieke taken binnen een marketingteam.
 • Senior marketeer (5 jaar of meer ervaring): Een senior marketeer is een doorgewinterde professional met 5 jaar of meer ervaring in het vak. Deze marketeer heeft een diepgaande kennis van marketingprincipes, heeft aanzienlijke ervaring met het leiden van marketingcampagnes en strategieën, en kan als mentor fungeren voor junior en medior teamleden.
 • Gespecialiseerde marketeer (specialist in een van de online marketing activiteiten): Een gespecialiseerde marketeer is iemand die zich heeft toegelegd op een specifieke tak van online marketing. Dit kan variëren van contentmarketing en zoekmachineoptimalisatie (SEO) tot socialemediabeheer of e-mailmarketing. Door zich te specialiseren in een bepaald aspect van online marketing, kunnen deze professionals diepgaande expertise ontwikkelen en waardevolle bijdragen leveren aan gespecialiseerde taken en projecten binnen een marketingteam.

Wil je weten waarom een digital marketeer belangrijk is? Lees dan de blog waarom een digital marketeer nu belangrijker is dan ooit!

Uitbesteden van online marketing, wat is het?

Of het nou voor B2B of B2C is, online marketing is erg belangrijk. Wanneer je het niet nodig vindt om een eigen marketingteam op te stellen, maar wel wilt starten met online marketing, is het uitbesteden van online marketing wat voor jou! Maar wat is het precies?

Wanneer je online marketing uitbesteed, huur je iemand van een extern bedrijf of een freelancer in. De ingehuurde marketeer houdt zich bezig met jouw online marketingactiviteiten, waardoor je zelf dus zo min mogelijk eraan hoeft te doen. Echter is het wel noodzakelijk dat er een goede samenwerking is tussen de twee partijen, want een marketeer is wel afhankelijk van andere takken van het bedrijf.

marketing strateeg inhuren
Online marketing uitbesteden

Waarom zou je jouw online marketing uitbesteden?

Nu hoor ik je vragen, ‘waarom zou ik dan mijn online marketingactiviteiten uitbesteden?’ Goede vraag! 😉 Er zijn meerdere redenen waarom online marketing uitbesteden jouw bedrijf kan helpen:

1. Uitbesteden van je online marketing bespaart je tijd

Door je online marketing uit te besteden, win je kostbare tijd die je aan andere zaken kunt besteden. In plaats van zelf aan campagnes te moeten werken, schuif je die verantwoordelijkheid door naar professionals. Bovendien hoef je geen marketingteam op te tuigen en te onderhouden. De uitbesteding zorgt ervoor dat marketingtaken efficiënter en sneller worden uitgevoerd, aangezien de ingehuurde marketeer al ervaring heeft met diverse online marketingmiddelen.

2. Een marketeer in huis met een marketingteam achter zich

Wanneer je een marketeer van een online marketing bureau Rotterdam inhuurt, heeft deze persoon een heel team achter zich waar hij of zij vragen aan kan stellen. Dus, stel dat je via een marketing detacheringsbureau een junior marketeer inschakelt, dan kan diegene altijd aankloppen bij een meer ervaren medior of senior marketeer van hetzelfde bureau als er hulp nodig is.

3. Optimalisatie van jouw online marketing

Je haalt dus iemand naar je bedrijf die al ervaring heeft in marketing en een heel team achter zich heeft. Dat zorgt er dus voor dat deze marketeer jouw online marketing kan optimaliseren op verschillende vlakken. In plaats van zelf te klungelen met beperkte kennis, breng je iemand in die er echt kaas van heeft gegeten. Daardoor kan diegene sneller en handiger werken aan diverse opdrachten en zo aan jouw online marketingbehoeften voldoen. Een marketeer kan bijvoorbeeld kijken waar jouw website kan worden geoptimaliseerd door onder andere data te gebruiken uit Google Analytics.

4. Sparren met online marketingspecialisten

Daarbij is het ook erg handig om een extern iemand in jouw organisatie te hebben om mee te kunnen sparren. Zoals ze in het Engels zeggen ‘two heads are better than one‘. Je komt met zijn tweeën verder dan in je eentje. Verder kijkt een externe marketeer met een andere blik naar jouw bedrijf. Hierdoor zul je dus op andere (en misschien wel betere) ideeën kunnen komen waar je met je eigen werknemers niet op zou zijn gekomen.

Nog meer voordelen van het uitbesteden van jouw online marketing

Wanneer je jouw marketing uitbesteed, dan doe je dit meestal bij een marketingbureau of detacheringsbureau. Wanneer je samenwerkt met zo’n marketingbureau of detacheringbureau, staat resultaatgerichtheid centraal. Deze bureaus zijn gefocust op het behalen van concrete en meetbare resultaten in jouw marketinginspanningen. Dit betekent dat ze zich actief inzetten om doelen te bereiken, zoals het verhogen van de merkbekendheid, het genereren van leads of het verbeteren van de online zichtbaarheid.

Je marketing uitbesteden is ook kostenbesparend, aangezien je geen eigen marketing team op hoeft te zetten. Een eigen marketing team opzetten kost veel tijd, energie en geld. Verder zijn detacheringsbureaus meestal erg flexibel. Het maakt meestal niet uit op welke of hoeveel dagen je een marketeer zou willen inzetten van een detacheringsbureau. Dus of je nou 1, 2, of meer dagen een marketeer zou willen inhuren, het maakt niet uit.

agenda

Hulp nodig?
Heb je een vraag of idee dat je graag bij ons wil toetsen? Maak een vrijblijvende afspraak. Dan kunnen we direct even kennismaken!
> Boek een gratis afspraak

Soorten online marketing om uit te besteden

Zoals gezegd is marketing erg breed. Daarom is het ook belangrijk om te achterhalen wat voor soort marketing je zou willen uitbesteden. Het is goed om te weten waar je op wilt focussen, zodat je weet of je een marketingspecialist of een allround marketeer nodig hebt.

Online marketing uitbesteden: SEO

Één van de activiteiten die je zou kunnen uitbesteden is SEO. SEO staat voor Search Engine Optimization en houdt in dat je organisch beter vindbaar gevonden wordt op zoekmachines zoals Google. Door relevante zoekwoorden te gebruiken in je tekst probeer je de pagina hoger te laten ranken. Hierbij is het belangrijk om je tekst interessant te houden door goede copywriting. Door relevante zoekwoorden te gebruiken, een goede en interessante tekstinhoud met een goede structuur te hebben, en door het verkrijgen van kwalitatieve externe links (backlinks) probeer je jouw pagina hoger te laten ranken.

Online marketing uitbesteden: E mailmarketing

E-mailmarketing is ook een belangrijk aspect van online marketing. Het houdt in dat je via een database met contacten e-mailcampagnes op gaat zetten. Door e-mailmarketing goed te gebruiken zul je beter in contact staan met je leads en kun je ze gemakkelijker door de marketingfunnels heen laten glijden, waardoor hun customer journey wordt geoptimaliseerd. Nu zou je kunnen denken: ‘Een e-mailtje sturen?’ Dat ken ik zelf ook wel. Maar een goed opgezette e-mailcampagne vereist kennis en een goede strategie. Je zou zelfs een e-mail marketing automation op kunnen zetten. Onderschat het belang van mailmarketing zeker niet.

Online marketing uitbesteden: Social media marketing

Een online marketeer kan je ook helpen met social media marketing. Denk aan het opzetten van social media advertising campagnes of het beheren van jouw social media accounts. Bij goede social marketing hoort ook goede content. Daarom zijn veel social media marketeers ook sterk in content marketing. Aangezien iedereen hedendaags op social media zit kan je hier veel mensen mee bereiken. De kans om potentiële klantbezoekers via de socials te krijgen wil je dus zeker niet missen.

Online marketing uitbesteden: Zoekmachine adverteren (SEA)

Verder kan een online marketeer je helpen met zoekmachine adverteren (SEA). Een marketeer kan bijvoorbeeld campagnes op Google Ads voor je klaar te zetten, beoordelen en optimaliseren. SEA is niet zomaar een koud kunstje om te leren, dus een marketeer zal je veel kunnen helpen. Een goede marketeer kan er namelijk achterkomen hoe jij je cost per klik (CPC) zou kunnen optimaliseren.

Zoals je ziet zijn er veel manieren waarop een online marketeer jou kan helpen!

Online marketeer uitbesteden
Marketing uitbesteden

Nadelen van het uitbesteden van online marketing

Maar elk voordeel heeft een nadeel. Zelfs als er zoveel voordelen zijn zoals bij het uitbesteden van je online marketing. Een nadeel van het uitbesteden van online marketing is dat je een stukje controle verliest. Met een eigen marketingteam heb je zelf controle over wat er gebeurt en wat je zou willen doen. Bij het uitbesteden van je marketing heb je dit niet meer en heb je te maken met een samenwerking.

Verder kunnen er communicatieproblemen voorkomen. Dit zegt niet dat dit bij elke samenwerking zo is. Het is echter wel lastiger om te communiceren wanneer iemand niet op je kantoor zit of er maar een paar keer in de week is. Veel marketingbureaus werken namelijk op een afstand voor jouw bedrijf. Hierdoor is het ook lastiger om zaken te coördineren en gaat communicatie stroever. Het is natuurlijk niet ideaal om elke keer met iemand te moeten praten via de chat of een videocall.

Echter wegen de nadelen niet op tegen alle voordelen! Maar voordat je de keuze zou maken om je marketing uit te besteden is het slim om er wel goed over na te denken.

Uitbesteden van je online marketing aan freelancers

Je hebt eigenlijk drie opties als het gaat om het uitbesteden van jouw online marketing: freelancers, marketingbureaus en detacheringbureaus. Freelancers zijn meestal specialisten met aanzienlijke kennis van online marketing. Het voordeel is hun grote flexibiliteit en het feit dat je rechtstreeks met hen samenwerkt, zonder tussenpersonen van een ander bedrijf. De nadelen zijn echter dat dit vaak duurder is en dat er geen vervanging beschikbaar is als de freelancer bijvoorbeeld ziek is. Het is ook belangrijk om goed te onderzoeken of de freelancer daadwerkelijk over voldoende kennis beschikt, aangezien sommigen mogelijk niet eerlijk zijn over hun ervaring, ondanks een portfolio.

Uitbesteden van je online marketing: Marketingbureaus vs. Anglers

Nu denk je misschien aan het inschakelen van een online marketingbureau bij jou in de buurt. Maar wacht even, want een uitstekend alternatief is Anglers. Terwijl veel marketingbureaus vooral op hun eigen kantoor werken, is Anglers bereid om bij jou op kantoor te werken op de dagen dat het jou uitkomt! Anglers wil namelijk nauw betrokken zijn bij jouw bedrijf, en de beste resultaten worden vaak behaald wanneer er directe samenwerking mogelijk is. Dit gaat net wat soepeler wanneer iemand op jouw kantoor aanwezig is.

Bovendien kan het soms lastig zijn om precies te begrijpen wat een online marketingbureau voor je doet. Anglers streeft ernaar om dit duidelijk te maken en biedt daarom altijd maandelijkse updates, inclusief de aanwezigheid van een expert of een senior, voor een extra stuk advies en strategie.

Anglers marketeers voor jouw online marketingbehoeften

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen zijn wij hét slimme alternatief op een marketingbureau. We hebben marketeers van diverse achtergronden en we streven er continu naar om ze uit te dagen. Onze junior marketeers beschikken al over aanzienlijke kennis en krijgen ondersteuning van mediors en diverse specialisten binnen ons team. Het is al mogelijk om een marketeer in te huren voor 1 dag in de week!

Dankzij onze interne opleiding hebben onze marketeers kennis opgebouwd in verschillende gebieden, zoals Analytics, WordPress, het opzetten van campagnes, en meer. Ben je nou nieuwsgierig geworden over het uitbesteden van jouw marketing en wil je weten hoeveel het kost? Vul dan gratis en vrijblijvend onze tariefcalculator in!

Benieuwd wat het kost om een online marketeer in te huren?
Met onze tariefcalculator bereken je in 5 stappen het tarief dat past bij jouw wensen.
> Start hier