Internet marketing expert inhuren?

,
Internet marketing expert inhuren

Door de digitale transitie op de arbeidsmarkt is de vraag naar een internet marketing expert enorm toegenomen. Ondernemers zitten in een digitale stroomversnelling en willen steeds beter hun producten en diensten online aanbieden. Dat niet alleen, online ondernemen is ook slim als je meer leads, sales conversies en omzet wilt behalen.

Deze specialist weet wat jij als ondernemer nodig hebt om boven je concurrenten uit te steken. Wil jij flink online stappen maken en kan je daar hulp bij gebruiken? Dan is het slim om na te denken over een samenwerking met een online expert.

In dit artikel lees je waarom het slim is om deze online marketing expert in te huren.

Geschatte leestijd: 9 minuten

Internet marketing expert

Een internet marketing expert wordt ook wel online marketeer genoemd. Deze expert is thuis in het digitale landschap. Hij of zij kent alle geheimen van onder andere SEO, SEA, marketing automation, social media marketing en conversieoptimalisatie. Met hun kennis en ervaring weten ze als geen ander hoe ze deze marketing applicaties moeten inzetten om jouw doel te behalen. Voor de een kan dat meer website bezoekers zijn. De ander wenst meer whitepaper downloads te realiseren of meer aanvragen voor een online boeking of een offerteaanvraag.

Waar houdt een internet marketing specialist zich allemaal mee bezig?

Deze online expert is er om jouw bedrijf op de digitale kaart te zetten. Door het gebruik van verschillende online tools, zoals SEO, SEA, social advertising en e-mail marketing automation is het voor een internet marketeer mogelijk om jouw online zichtbaarheid te vergroten.

Dat niet alleen. Deze activiteiten hebben ook invloed op het behalen van meer leads en het stimuleren van de online verkoop. Kortom deze tools zijn essentieel om conversies te behalen. We schreven eerder een artikel waarin we je precies uitleggen wat een online marketeer allemaal doet. Hierdoor heb je een nog beter beeld van hoe hij of zij jou helpt bij het online laten groeien van jouw onderneming.

Een plan als basis voor het realiseren van online groei

De expert die jij inschakelt voor de internet marketing voor jouw bedrijf zal beginnen met het opstellen van een plan. Dit plan kan je zien als het vertrekpunt om online groei te behalen. Iedere organisatie gebruikt zijn eigen methode.

Bij Anglers werken we bijvoorbeeld met het Groeiplan. In dit plan worden kansen doorvertaald naar concrete online marketing acties om uiteindelijk het gewenste doel te behalen.

Om een op maat gemaakt plan te maken, wordt er vooraf een Groeiworkshop georganiseerd. Tijdens deze workshop vult de ondernemer samen met de internet marketing expert het Online Ondernemen Canvas in.

Onderstaande stappen nemen jullie samen door:

  • Doelstelling
  • Doelgroep
  • Boodschap
  • Kanalen
  • Budget
  • Marketing funnel
  • Strategie

Als er duidelijkheid is over de bovenstaande factoren, wordt het voor de Online Marketeer makkelijker om een koers te bepalen.

Ontdekken waar jouw groeikansen liggen met online ondernemen? Doe de groeiscan en weet binnen 3 minuten waar je staat.
Doe de Groeiscan ▶︎

Verschillende online marketing applicaties

In onderstaande alinea’s zoomen we meer in op hoe de verschillende marketing applicaties kunnen bijdragen aan het behalen van jouw online doelen. SEO, SEA zijn al voorbij gekomen. Dit zijn slechts twee marketing expertises waar een online marketeer kennis van heeft. Waarom deze expertise nodig is voor het behalen van online groei, vertellen we je hieronder.

Online vindbaarheid

Eerder in het artikel gaven we al kort aan wat een online specialist allemaal voor je kan doen. Omdat het nog een relatief “nieuwe” functie is, kunnen wij best begrijpen dat je nog wat vragen hebt. Want welke werkzaamheden voert een digital specialist dan uit? Laten we beginnen met online zichtbaarheid en vindbaarheid.

Je hebt als ondernemer vast al een website live staan. Mooi! Want hier kunnen je klanten informatie inwinnen, producten en/of diensten afnemen. Weet je ook of je ook echt online gevonden wordt door je klanten?

Wel zo belangrijk als je meer leads wilt aantrekken. Als je nog niet tevreden bent over het resultaat, is dit het moment waarop je de hulp van een internet marketing expert inschakelt.

Deze expert gaat jou helpen met SEO en SEA voor jouw bedrijf. Hierbij richt hij zich op het geheel van zoekmachineoptimalisatie, zowel betaald als onbetaald. SEO is gericht op de gratis organische zoekresultaten en daar weet jouw expert op het gebied van internet marketing wel raad mee. Daarnaast zal hij of zij kijken of het slim is om via betaalde advertenties hoger in Google te scoren door SEA in te zetten.

Om een betere positie binnen bijvoorbeeld Google zoekresultaten te bemachtigen, is het belangrijk dat je relevante informatie versterkt op je website. Jouw content moet als het ware antwoord geven op vragen die mensen in Google stellen.

De content bestaat niet alleen uit goede teksten met daarin de belangrijkste zoekwoorden op de juiste plek, maar gaat veel verder. Goede content heeft betrekking op je gehele website, zowel achter de schermen als de zichtbare uitingen op de voorgrond. Een specialist weet deze zogenoemde technische SEO aspecten zo op te sporen en te verbeteren.

Daarnaast kan hij je helpen bij het bepalen van de belangrijkste zoektermen voor het schrijven van content om hoog in de zoekresultaten naar voren te komen met jouw diensten en producten.

Lees ook: “Waar sta ik in Google”

Internet marketing specialist inhuren

Social media marketing

Een andere discipline waar deze marketeer ervaren mee heeft, is social media marketing. En dat gaat verder dan alleen een beetje posten op Facebook en Instagram.

Een internet marketeer weet na het maken van de persona precies op welke kanalen jouw doelgroep zich bevindt. En daar waar jouw doelgroep zit, wil jij ook zichtbaar zijn!

Social media advertenties
Het opzetten en activeren van campagnes via LinkedIn, Facebook en Instagram kan een manier zijn om weer een stapje dichter bij jouw doel te komen.

Wil jij bijvoorbeeld potentiële sollicitanten bereiken om vacatures op te vullen? Of wens je meer aanvragen voor een download op je website te behalen? Dan kan social advertising daar een goede tool voor zijn!

Jouw expert bepaalt samen met jou het plan van aanpak en kijkt goed naar de bewegingen op deze sociale kanalen. Dat niet alleen, naast het lanceren van een campagne zal hij ook kijken naar ontwikkelingen en mogelijke optimalisaties om meer conversies te realiseren.

Internet marketing bureau

Als je op dit moment druk op zoek bent naar het werven van een Online Marketeer, dan heb je vast al gemerkt dat dat niet zonder slag of stoot gaat. Er heerst een enorme krapte aan internet marketing experts op de arbeidsmarkt.

Wist je dat er in Nederland meer dan 5.000 Online Marketing vacatures online open staan? Knap lastig dus om een marketeer te vinden om op te nemen in jouw team!

Inhuren als oplossing?
Het inhuren van een expert kan daarin uitkomst bieden. Bij je keuze voor een internet marketing bureau kan je denken aan een freelancer, traditioneel bureau of detachering.

Een freelancer kan de perfecte oplossing zijn, als je extra mankracht voor een kortere opdracht nodig hebt. Detachering heeft weer veel voordelen als je graag in korte tijd snellere stappen wilt zetten, waarde hecht aan een transparante samenwerking en graag communiceert in korte lijnen.

Door het in huis halen van een internet specialist haal je kennis en ervaring in huis en ben je van A tot Z betrokken bij het proces.

Download de gratis Whitepaper “Grip op je marketing”
Welke helft van je marketing kosten gooi jij weg? Stop met onnodig geld verspillen. Download de gratis Whitepaper Grip op je Marketing en leer slim budgetteren in 4 succesvolle stappen!
Download de gratis whitepaper ▶︎

Wat zijn de nadelen van internet marketing?

Als je een goede keuze wilt maken, is het belangrijk om alle voor- en nadelen goed te overwegen, want waar moet je allemaal opletten? Hoewel internet marketing zeker kan bijdragen bij het behalen van jouw online doelen, kan het uitbesteden van de marketing in sommige gevallen nadelig zijn.

Begrijpen wat een Online Marketeer allemaal doet
Het uit handen geven van de strategie maakt dat de kennis zich niet binnen jouw organisatie verspreidt. Het kan dus soms een uitdaging zijn om te begrijpen waar een specialist zich allemaal mee bezig houdt om resultaat te behalen. Dit kan ervoor zorgen dat je bij bepaalde stappen twijfelt of ze het gewenste effect zullen hebben.

Inhuurkosten
Een online marketing expert is natuurlijk niet gratis. Het kostenaspect moet opwegen tegen de resultaten die worden behaald. Belangrijk dus om in een gesprek met de marketingspecialist duidelijk aan te geven wat jouw verwachtingen zijn. Zo maak je een weloverwogen afweging en is er van spijt achteraf geen sprake.

Wat zijn de voordelen van internet marketing?

Zie met eigen ogen hoe de marketingexpert te werk gaat door deze op je eigen locatie aan het werk te zien.

Communicatie en hoge betrokkenheid
Het geeft inzicht in het online marketing proces en biedt jou de kans om via korte lijnen al je vragen te stellen.

De ingehuurde kracht proeft direct de sfeer binnen jouw bedrijf en dat kan helpen om jouw unique selling points extra naar voren te laten komen. Meetbare omzetgroei is voor jou straks de normaalste zaak van de wereld.

Kennis, tijd en creativiteit
Goede marketing vraagt om de juiste kennis en creativiteit. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat kennis van online ondernemen bij jou als ondernemer misschien niet voldoende aanwezig is. Marketingwerkzaamheden vragen veel tijd.

Met de hulp van een online marketing expert kun jij je focussen op het zakendoen, terwijl er op hetzelfde moment wordt gewerkt aan jouw naamsbekendheid en groeiende omzet. Voorkom dat je voor deze werkzaamheden een persoon in dienst moet nemen en maak gebruik van de tijdelijke inzet van experts die jou snel en effectief helpen.

Internet marketing Rotterdam

Het inschakelen van een internet marketing expert kan je helpen om jouw product of dienst online goed weg te zetten. Het vergroten van je naamsbekendheid en een stijging van je omzet wordt hierdoor mogelijk. De expert zal alle benodigde kennis inzetten om van jouw online zichtbaarheid een succes te maken.

Door de juiste persoon in te schakelen, is de kans het grootst dat jouw activiteiten op het internet optimaal onder de aandacht worden gebracht. De expert betaalt zich op deze manier snel terug en dat is waar je naar op zoek bent.

Benieuwd wat het kost om een internet marketing expert in te huren?
Met onze tariefcalculator bereken je in 5 stappen het tarief dat past bij jouw wensen.
Start hier ▶︎